5 penge og forretningsundervisning lærte jeg at sælge slik i 7. klasse


  • Da jeg var i gymnasiet, solgte jeg slik til mine klassekammerater som en nem måde at tjene penge på.
  • Jeg lærte iværksættergrundsæt som at finde ud af, hvor meget overskud jeg ville tjene, se på konkurrencen og strategi sælge.
  • At sætte det meste af min indtjening mod et mål hjalp mig med at forblive fokuseret og motiveret.
  • Læs mere personlig finansiel dækning.

Da jeg voksede op, var jeg en af ​​disse børn, der kunne lide at finde på måder at tjene penge på. Mens mine kammerater drømte om at flyve til månen og være superhelte i alternative universer, spillede jeg "butik" med mine kusiner. I risikoen for at lyde kedeligt, var alt hvad jeg virkelig ønskede et job, så jeg kunne have mine egne penge.

Jeg så frem til skolens fundraisers og arbejdede hårdt på at sælge nok slikbarer til at score en gratis skolerejse til en af ​​de nærliggende forlystelsesparker. Og i 7. klasse fik jeg ideen om at sælge slik til mine kolleger. Mens det ikke gjorde mig rig, var der et par tidlige lektioner, jeg lærte om penge og iværksætterånd:

1. Forstå fortjenstmargener

Efter at have skuret hylderne i Smart & Final i mit nabolag, besluttede jeg at sælge Pixy Stix, karamel æblepop og sjovt chokoladestænger. Det skyldes, at omkostningerne ved disse produkter var relativt lave.

Jeg kiggede på omkostningerne ved slik mod hvor meget de blev solgt til. For eksempel tilbage i midten af ​​90'erne kunne jeg få en lille kasse med 36 (tre Stix i hver pakke) til omkring $ 3. Da jeg solgte hvert kvartal, endte jeg med at rake omkring $ 9 for hver kasse, jeg solgte, hvilket endte med at være en $ 6 eller 200% fortjeneste. Ikke for lurvede.

Jeg lavede noget simpel matematik til de andre typer slik, jeg trampede, og sørgede for, at jeg tjente mindst 200% overskud, hvis ikke mere. Da priserne på sliket steg i butikken, jagede jeg efter alternativer. Mens jeg vidste, at jeg bare kunne hæve mine egne priser, vidste jeg, at mine med-tweens ikke har et ton disponible indkomst, så denne idé blev blandet.

2. Undersøg konkurrencen

Mens der ikke var andre børn, der solgte slik, var der salgsautomater i skolens cafeteria, der solgte store godteribarer. Jeg gjorde opmærksom på at sælge min slik til mindre end salgsautomaterne og også at tilbyde forskellige typer slik.

Der var bestemt langsommere tider, som efter Halloween, Valentinsdag og i løbet af ferien. Jeg bemærkede også, at det kunne være lidt hårdere at sælge under skolens fundraisers, når studerende var op til deres ører i slik og måske mere fokuserede på at sælge deres egne.

I løbet af disse nedtrappelser trak jeg stadig slik. Jeg regnede med, at hvis jeg holdt op med at sælge, kunne mine klassekammerater muligvis glemme, at jeg var en mulighed, og jeg ville miste mine faste kunder.

3. Strategiser sælget

Jeg ville tilbyde slik i mellem perioder – lige uden for min skab, mellem klasseperioder, under frokosten og før og efter skolen. Udover at forsøge at være relativt diskret om det, for at jeg ikke skulle få problemer, prøvede jeg at gøre det så praktisk som muligt for mine klassekammerater at købe noget slik. Jeg tilbød fleksibilitet og forskellige muligheder for nogen til at udskifte et kvarter eller to for at mætte deres søde tand.

Det var også vigtigt at lytte til, hvad mine klassekammerater ønskede. Det var trods alt kunderne. Da en af ​​mine venner foreslog, at jeg tilføjede Starburst og Skittles til mixen, prøvede jeg det – og det viste sig at være bestsellers.

4. Geninvester overskuddet

Efter at jeg solgte en æske med Pixy Stix eller gik gennem en pose chokolade, tog jeg noget af min indtjening og satte det mod at genopfylde min forsyning. På den måde trak jeg aldrig fra min ugentlige godtgørelse eller fra penge, der blev gave til mig under det kinesiske nytår eller min fødselsdag.

Selv som ungdomsskoler følte jeg mig ikke stor til at trække fra andre kilder til penge for at komme i retning af min lille operation. Jeg følte, at det var bedst at bruge de penge, jeg tjente på slik, for at holde det gående.

5. Gem til et mål

Efter at have afsat nogle penge til at købe mere slik, lagde jeg resten mod den store 8. klasse tur til Washington, DC. Mens min mor hjalp med at betale for en del af min rejse, rejste jeg resten af ​​pengene, dels fra at sælge slik gennem en skolesamling og dels fra mine egne bestræbelser.

Resten af ​​min indtjening brugte jeg på tilfældige ting: klistermærker, tøj, julegaver til mine venner og familie og på mad, mens jeg hang på Burbank indkøbscenter. At have et specifikt besparelsesmål at arbejde mod holdt mig i gang. Selv på dage, hvor jeg ikke havde lyst til at sælge eller følte mig modløs, fordi jeg ikke tjente så mange penge, som jeg ville have håbet, holdt jeg øje med prisen.

Mens min forretningsbestræbelse ikke var frygtelig sofistikeret, og jeg sandsynligvis ikke fik mere end et par hundrede dollars i at sælge slik i løbet af skoleåret, lærte det mig meget om, hvad det kræver at slå ud på egen hånd for at lave et par bukke. Disse tidlige pengelektioner har været hos mig i hele mit liv.