7 Ingredienser, der hjalp mig med at opnå økonomisk uafhængighed


7 ingredienser, der hjalp mig med at opnå økonomisk uafhængighed FIAt opnå økonomisk uafhængighed er lidt som at lave mad. Hvis du er heldig nok til at finde en god opskrift, bliver det meget nemmere. Staven er dog meget højere med økonomisk uafhængighed. Et fantastisk måltid vil gøre dig glad i et par timer, men økonomisk uafhængighed kan vare i livet. Selvfølgelig er gennemførelsesfasen langt længere for økonomisk uafhængighed. At lave et godt måltid tager ikke så meget tid. At opnå økonomisk uafhængighed kan tage 10, 20, 30 år eller endnu længere.

I dag vil jeg gerne dele de ingredienser, der hjalp mig med at opnå økonomisk uafhængighed. Det er opskriften på min succes. Men det er ikke 100% som madlavning. Livet er anderledes for alle. Din erfaring er meget anderledes end min. Nogle af disse ingredienser er unikke for mig, men nogle er også universelle. Nogle af disse gælder for alle. Anyway, lad os gå gennem min liste og finde ud af en konklusion i slutningen.

* Økonomisk uafhængighed – i grunden behøver du ikke arbejde, hvis du ikke vil. Du kan læse mere om, hvad økonomisk uafhængighed betyder her.

1. Nogle barndoms modgang

Min barndom var ret god, men jeg oplevede også en del modgang. Min familie immigreret til USA, da jeg var 12. Det var et hårdt par år for os. I Thailand var min far iværksætter, og min mor var professor. Efter at vi flyttede her, var de nødt til at arbejde minimumsløn job uden sikkerhed og ingen fordele. Jeg husker at tage sig af mine 2 yngre brødre, mens de arbejdede sent. Nogle gange var de begge arbejdsløse. Det var en hård overgang.

Engang var min far leveret en pizza, og fyren nægtede at betale. Han ramte min far med en flagermus og brød sin arm. Gå på hospitalet var dyrt, og min far kunne ikke arbejde i et stykke tid. Det var nok det laveste punkt i min barndom. At få ondt er en stor aftale, når du ikke har et sikkerhedsnet.

Vi havde altid nok at spise, men spare penge var en kamp. (Det er en fordel ved at arbejde i fødevareindustrien i disse dage. Personalet fik gratis / billig mad.) Til sidst købte min forælder en lille thailandsk restaurant, og vores økonomi blev forbedret. Iværksætteri er billetten ud af den nederste klasse. Du kan ikke komme langt på minimumsløn job.

Alligevel var modgangen god for mig. Det hærgede mig til at håndtere den virkelige verden. Mine nuværende problemer blege i forhold til hvad min forælder gik igennem. Det er en stor bekymring, jeg har for vores søn. Livet har været meget cushy for ham. Hvordan vil han håndtere modgang i fremtiden? Jeg formoder, at de fleste middelklasse børn er sådan. Han bliver nødt til at stramme op på egen hånd senere.

2. Ingen gæld

Det er virkelig ked af det, så mange unge voksne starter deres liv med så store studielånsskulder i dag. Videregående uddannelse var meget billigere i begyndelsen af ​​90'erne. Min forælder har betalt for det meste af min college uddannelse. De gjorde det bedre økonomisk da. Jeg arbejdede deltid på college, men gjorde det ikke rigtig meget.

Starter uden gæld var virkelig nyttigt. Det betyder, at jeg kunne begynde at spare med det samme uden at skulle bekymre sig om gæld. Vi planlægger at gøre det samme for vores søn. Han skulle arbejde deltid for at have lidt hud i spillet, men jeg vil ikke have ham til at starte i et stort hul. Derfor investerer vi i 529 skolebesparelsesplanen. Jeg forventer ikke nogen arv fra min forælder og vores søn bør heller ikke. En god start er alt et barn behov.

3. God stabil indkomst

Jeg var ingeniør hos Intel i 16 år. Jeg havde en god indkomst, og mit job var forholdsvis stabilt. Det lader til en anden verden nu. Folk ændrer job hvert par år, og de fleste job er ikke særlig sikre længere. Intel havde nogle afskedigelser, da jeg var der, men jeg var i kernevirksomheden (CPU), så jeg var ret sikker. Den stabile indkomst gjorde det muligt for mig at investere konsekvent og magt gennem aktiemarkedet nedbrud. Jeg fortsatte med at investere på bjørnemarkederne, og det betalte godt. Hvis mit job ikke var stabilt, ville jeg være meget mere tøvende med at investere aggressivt i min 20s og 30s.

4. Begynd at investere tidligt

Da jeg begyndte at arbejde på fuld tid, ville jeg ikke investere i min 401k. Som enhver ung ny grads, troede jeg, at pensionen er 40 år væk. Hvorfor gemme nu? Jeg boede i en billig lejlighed og kørte en gammel Toyota. Jeg ønskede at bruge nogle penge efter at have været fattige i så lang tid. Men min far overbeviste mig om at begynde at investere i min pensionsfond straks. Han vidste, at du skulle gemme først før du bruger. 401k-fradraget tog pengene ud af min lønseddel, før jeg så det. Så jeg var nødt til at leve med hvad der var tilbage. Det var stadig masser af penge sammenlignet med at være en dårlig college student. Jeg havde nok til at gå ud og have det sjovt.

Den kunstige begrænsning af udgifterne var god. Det hjalp mig med at lære at leve med mindre. At investere tidligt er afgørende for velstandsopbygning. Sammensatte interesser er enorme, når du starter tidligt. De tidlige investeringer arbejder hårdest for dig. Jeg lærte også meget af at investere tidligt. Som mange mennesker tabte jeg en masse penge i dot com boblen. Men det lærte mig at fortsætte med at investere, når markedet er nede. Da finanskrisen kom i 2008, vidste jeg, at jeg skulle investere så meget, som jeg kunne. Du lærer bedst af erfaring. Masser af unge gik aldrig igennem et stort markedskrasj. Den næste bliver grov for dem.

5. Minimere livsstilsinflationen

Begynd at investere tidligt virkelig hjulpet. Det tog mig et par år at starte maxing ud min 401k. Jeg beholdte ikke god rekord igen så jeg har ikke det nøjagtige nummer. Lad os bare se på en hypotetisk ny teknik grad i dag.

En indgangsniveau ingeniør kan forvente at gøre omkring $ 60.000 om året. Hvis hun maksimerer sit 401k bidrag, så vil hendes indkomst før skat være 41.000 dollars om året. Efter skat og fradrag vil hun sandsynligvis have omkring 2.400 USD / måned at bruge. Det er ikke meget, men det er nok til en behagelig livsstil.

Den svære del vil minimere livsstilsinflationen. Jo mere du laver, desto mere har du tendens til at bruge. Selv mennesker i FIRE-samfundet kan ikke undslippe det. For eksempel bruger læger en hel del. De bliver nødt til at spare mere for at opnå økonomisk uafhængighed. For mange læger er udgifter på $ 100.000 meget sparsomme. Vores nye grad skal gøre sit bedste for at minimere livsstilsinflationen, da hun får kampagner og tjener flere penge.

Livsstilinflation er dog uundgåelig. I dag kører jeg en pænere bil (2010 Mazda5) og bor i et mere komfortabelt hjem (vores tosidige) end 20 år siden. Men jeg synes jeg gjorde et godt godt arbejde generelt. De fleste af mine venner fra college kører meget pænere biler og bor i dyrere hjem. De arbejder stadig på fuld tid, så det er en bytte. Jo mere du kan minimere livsstilsinflation, desto lettere bliver det for at opnå økonomisk uafhængighed.

6. Den rigtige partner

Denne er nok den vigtigste ingrediens. At opnå økonomisk uafhængighed er meget lettere, når du arbejder som team. Jeg mødte fru RB40 på college og vi har været sammen i over 25 år (gift til 20.) Hun var meget sparsommelig, så vi kom godt sammen. Vi er ret perfekte til hinanden. Vores rejse var ikke altid glat, men da en af ​​os var nede, var den anden der for at afhente slacken. At have den rigtige partner hjælper enormt.

7. Luck

Luck spiller også en stor rolle. Jeg er en meget heldig fyr. Min forælder immigreret til USA og gav mig mulighed for at trives i den bedste økonomi i verden. Jeg tog eksamen på det rigtige tidspunkt og var i stand til at tjene en god indkomst i mange år. College var heller ikke så dyrt heller da. Aktiemarkedet styrtede, da jeg var ung, men det lærte mig en god lektion. Jeg fortsatte med at investere og det fungerede utroligt godt. Fru RB40 gik til Usbekistan for Peace Corp i et par år efter college, men hun kom tilbage. Jeg gik i pension i 2012, og aktiemarkedet har haft det rigtig godt siden. Livet har været ganske godt for mig.

Det forekommer mig, at tusindårsdagen har en meget vanskeligere tid. Højere uddannelse blev meget dyrere og mange skylder en masse penge. Arbejdsmarkedet har været svagt og det er svært at finde et stabilt arbejde. Boligmarkedet er allerede dyrt, når de er klar til at købe. Det ser ud til, at timingen ikke var god for dem. Jeg formoder, at velstandsbygning vil være vanskeligere for min søn også, men hvem ved det virkelig?

Tilberedning af økonomisk uafhængighed

Så det er mine ingredienser at opnå økonomisk uafhængighed. Jeg ved, at dette er meget individualiseret. Ingen har den samme oplevelse, jeg gjorde. Det gør os menneske. Alle er et individ. Men nogle af disse ingredienser er ret almindelige. Du er halvvejs der, hvis du kan få et stabilt job med en god indkomst, begynde at investere unge, minimere livsstilsinflationen og gifte sig med den rigtige person. Resten er udførelse og lidt held og lykke. Jeg håber at videregive nogle af disse lektioner til RB40Jr. Han vil have brug for held og lykke i fremtiden, men de rigtige ingredienser vil hjælpe meget.

Hvad er din hemmelige ingrediens for at opnå økonomisk uafhængighed? Hvad vil du lære dine børn?

Rigdom bygning henstilling

Velstandsbygning er ikke let, men det rigtige værktøj kan hjælpe. Du kan nemt holde øje med din økonomi ved at tilmelde dig Personal Capital. Jeg logger ind næsten hver dag for at kontrollere vores investering og pengestrømme. Det er meget bekvemt at se al min finansiel information på en side og tjekke vores nettoværdi. Tjek dem ud, hvis du ikke har en konto endnu.

Billede af Calum Lewis

Følgende to faner ændrer indhold nedenfor.

Joe startede Pensionere med 40 i 2010 for at finde ud af, hvordan man går i pension tidligt. Han brugte 16 år på at arbejde med computerdesign og nød det tekniske arbejde enormt. Men han kunne ikke miste virksomhedens BS.

Joe forladte sin ingeniør karriere bag at blive en ophold-hjemme far / blogger på 38. I dag blogger han om økonomisk uafhængighed, førtidspensionering, investering og leve en sparsom livsstil. Se, hvordan han genererer passiv indkomst her.

Joe anbefaler stærkt Personal Capital for DIY investorer. Han logger på Personal Capital næsten dagligt for at kontrollere hans pengestrømme og nettoværdien. De har mange nyttige værktøjer, der kan hjælpe DIY investorer med at analysere deres portefølje og planlægge for pensionering.

Få opdatering via email:

Tilmeld dig for at modtage nye artikler via e-mail

Vi hader spam lige så meget som dig