Den reelle fordel ved at være rig


Der har været en masse store regninger på tværs af mit køkkenbord for nylig. Ejendomsskatter, bilregistreringer, indkomstskatter, ting til skoleorkesteret, hvor lille MM spiller standupbassen. Plus de sædvanlige kreditkortregninger for alle mine udgifter til dagligvarer og ikke-alt-det-sjældne luksusudstyr. Der er ikke noget dårligt eller uventet i denne bunke med regninger, men jeg ser det stadig tilføje en ryddig sum.

Men i morges, da jeg kiggede på den seneste – en regning fra byen Longmont for alle forskellige forsyningsselskaber – bemærkede jeg, at den samme velkendte følelse sneg sig over mit bryst, som jeg havde følt for alle disse andre udgifter: en følelse af varme og beroligelse.

Forbrugerregningen havde en lille note om det, der sagde "DON'T BAY – konto betales med kreditkort."

Så jeg kan være forvisset om, at når den forfaldne dato kommer, vil den rigtige mængde penge blive suget ud af min kreditkortkonto for at betale for elektricitet, gas og vand og papirkurven. Og så når den kreditkortregning forfalder, suger en anden automatisk betaling det rigtige beløb ud af min kontrolkonto, og jeg forbliver gældfri.

Er det ikke bemærkelsesværdigt? Jeg kommer til at boltre sig rundt i dette super behagelige hus, holde det varmt om vinteren og vende lys og stereoanlæg og trække kolde øl ud af køleskabet og hoppe i et varmt brusebad, når jeg vil. Værten gæster og deling af frisk mad og varme brusere og kolde øl med dem også.

Musik og film strømmer ind over den fiberoptiske internetforbindelse, og min flåde af sprøde og velholdte cykler strømmer ind og ud af garageportene bagpå uden en anden tanke om, hvordan regningerne skal betales. Faktisk er jeg ikke engang ved godt når en enkelt af mine forfaldsdatoer rammer i løbet af måneden, og jeg holder heller ikke øje med, hvornår mine udbytter eller betalinger kommer fra aktieinvesteringer eller min lille eneejers virksomhed.

Alt er bekymringsfrit, fordi jeg ved, at der er nok, og selve følelsen af ​​at vide, at jeg har nok, varmer mit hjerte og sjæl hver eneste dag. Det er en følelse af frigørelse og frihed og et svævefly, der holder mig højt højt over skurret af bekymring eller at skulle sælge min fritid ud til aktiviteter, der ikke rigtig hjælper nogen. For mig er denne følelse selve kernen i at være en rig person.

Men nu, når jeg har fået dig til at forestille dig en blank og forkælet douchebag, bjælke ordrer hos min live-in assistent og personlige stylister, før jeg klatrer ind i en hvid-læder Lexus for at rulle ned til marinaen, skal jeg nævne et par yderligere detaljer.

Al denne utrolige luksus forekommer i mit lille hus på togsporene, gemt i et mindre end gentrificeret kvarter på hjørnet af en mindre by end verdensklasse. Når jeg sidder ved det køkkenbord, kigger jeg ud på en shitty pergola-struktur, der virkelig har brug for den første tilgængelige aftale med min ildgrube, som dækker en trist undermå sidepatio, som i øjeblikket er den eneste udendørs opholdsrum på min frimærke i størrelse .

Når jeg kører de vidunderlige cykler ud af den ryddelige garage, tramper jeg forbi min 21 år gamle Honda Odyssey, og jeg er normalt på vej til Sam's Club for at hente en anden rygsækbelastning med rabatkøbsprodukter eller for at udføre endnu et par timer af beskidt manuel arbejdskraft i mit arbejdsrum, der altid er under opførelse i centrum. Min flanellskjorte har muligvis huller i ærmerne fra svejse gnister, og mine jeans kan have en rippet søm eller to fra at udføre squats uden ordentlig træningsudstyr.

De to historier ovenfor er to forskellige tager nøjagtigt det samme liv. Som professionel med høj indkomst kunne du måske ryste ved den anden. At køre på en cykel under Colorado's uforudsigelige snestorme eller svæve ørkenen varme, spise på restauranter mindre end en gang om måneden, klippe dit eget hår eller stå på toppen af ​​en 32 fod stige for at nå det sidste plaster i dit hus med en pensel er helt sikkert bare de desperate handlinger af en ekstremt sparsom mand, der gør dem for at spare penge, fordi han havde brug for at undslippe erhvervslivet, ikke?

Men desværre er det for mine urolige højindkomstkritikere ikke sandt. På grund af min voksende alder, den naturlige vækst på aktiemarkedet og den igangværende kærlighed til arbejde, herunder at skrive denne blog, har jeg råd til ikke gør en af ​​disse ting. Afhængig af hvordan du måler det, brugte jeg faktisk kun ca. 5% af min indkomst på mig selv. Jeg kunne bruge tyve gange mere og behøver stadig ikke engang at vende tilbage og få et rigtigt job!

På samme tid har jeg et par bekendte – helt vidunderlige og tankevækkende mennesker – der gøre bruger tyve gange mere og kæmper stadig med at betale regningerne og arbejde et sidste år for at komme foran løbebåndet. Og de sammenligner sig med deres andre administrerende direktører, og bemærker med lettelse, at de i det mindste bruger langt mindre end de der skøre forbrugere og lever således fornuftige liv.

Hvem er den rimelige her, og hvem er væk med deres hoveder i skyerne? Mr. Money Mustasch eller Corporate Chief Christine?

Svaret er selvfølgelig, at vi er det begge flyder i rummet. Min livsstil er billigere, men det er stadig mere, end næsten nogen får at opleve, selv i det rigeste land i verden. En enlig mand i et hus med tre soveværelser til en værdi af over $ 350.000 med en syv passager-racersofa parkeret ud bagpå, der kan trække 1,5 ton byggematerialer i sin lastevogn, som han begge kun har brug for en eller to gange om måneden. Flybilletter og fester, pænt tøj og Amazon-leverancer. Det er alt, hvad min teenager selv ikke kunne forestille mig.

Så jeg kunne bruge mere, men jeg kunne også bruge mindre, og jeg kunne være lige så glad på ethvert af disse niveauer. Mit forbrugsniveau i dag er bare resultatet af min egen ufuldkomne indsats for at opbygge det lykkeligste liv, jeg kan klare, mens jeg spilder så lidt som jeg kan uden at være alt for ubelejligt. Og forhåbentlig er det også dit.

Tricket er ved at realisere du kan altid gå længere og samtidig ender gladere i processen. I ikke være bange at tilføje udfordring til dit liv, fordi den rigtige type udfordring er en win / win snarere end en tradeoff. Og for ikke at bekymre dig om, hvilke oplevelser du måtte være mangler, men at være opmærksom på skønheden i uanset hvad du laver lige nu.

På næsten hvert øjeblik i tiden er der altid noget, du kunne gøre, der koster absolut ingenting, men som også gør dig absolut glad.

Dit levetidsoverskud afhænger af, hvor ofte du vælger at finde disse glade øjeblikke.

Og kun når du går langt nok, så dine udgifter kun er en lille del af din indkomst, bliver du rig. Det er kl dette påpege, at dine indgående regninger føles som en glæde snarere end en byrde, og dine børns fremtidige uddannelser føles som en legeplads snarere end et minefelt. Selv lurer lægeudgifter eller aldrende forældre, der muligvis har brug for din hjælp eller de uundgåelige opblæsninger i økonomien, bliver bare ting, du er forberedt på, men ikke er bekymret for.

Lige nu, hvis du overhovedet har nogen form for indkomst, er det sandsynligvis nok til at få dig til at føle dig rig. Det eneste spørgsmål er, hvilke ændringer skal du gøre i dit liv i de næste par måneder for at åbne denne glade følelse?