Er din risikotolerance for høj?


Er din risikotolerance for høj?Er din risikotolerance for høj? Dette er et vanskeligt spørgsmål, fordi risikotolerance kan ændre sig. I mine 20'erne og 30'erne havde jeg en højrisiko tolerance og investerede 100% på aktiemarkedet. Nu hvor jeg er ældre (og meget rigere end før), kan jeg ikke miste et stort aktiemarkedsfald længere. På dette tidspunkt er det uhensigtsmæssigt at investere alt i egenkapitalen. Jeg ville nok få panik at sælge i værste fald.

For nylig har jeg stillet spørgsmålstegn ved mit risikotoleranceniveau. Jeg har ikke kigget på det om et par år, og tingene ændres. Jeg er bare lidt ældre, men jeg er meget mere konservativ nu. Verdensøkonomien har været i længere tid i mange år, og nu begynder det at snuble. Livet ændres, så vi skal sørge for at opdatere vores investeringsstil i overensstemmelse hermed.

Vores aktivfordeling var ikke mere i overensstemmelse med min risikotolerance, så jeg måtte foretage nogle tilpasninger. I dag vil jeg fortælle dig, hvorfor jeg bliver mere konservativ, gennemgå min investeringshistorik og del vores målrettede aktivfordeling i slutningen. Læs videre…

Risikotolerance falder

Sidste gang jeg undersøgte, var min risikotolerance i 2017. På det tidspunkt ændrede jeg vores målrettede aktivfordeling til 80% egenkapital og 20% ​​obligation. Det var ikke for længe siden, og vores livsforhold har ikke ændret sig meget. Men jeg føler mig meget mere konservativ nu. Det meste af dette skyldes aktuelle begivenheder og fremtidige ændringer. Normalt har vi 3 måneders udgifter i kontanter, men vi har brug for mere likviditet i et stykke tid. Her er grundene til.

 • Konsoliderende egenskaber – Vi flytter ind i vores leje duplex. Vores boligudgifter bør falde i det lange løb, men vi har brug for flere penge på kort sigt. Vi sætter 2 condos på markedet snart, og vi bliver nødt til bære 3 realkreditlån indtil de er solgt. Yikes! Jeg skal også returnere leje depositum til vores lejere. Derefter skal vi reparere duplexet og købe nogle nye møbler. Så vi har brug for en større kontantpude et stykke tid.
 • Fru RB40 går på pension – Fru RB40 er ikke helt klar til at gå på pension endnu og kan fortsætte med at arbejde i nogle få år. Men vi bliver nødt til at gøre os klar til et fald i indkomsten. Hun kan trække stikket næste år, hvis hendes arbejdsmiljø forringes.
 • Forældre – Min mor flyttede lige til Chiang Mai, Thailand. Vi sender nogle penge til lejlighedsvis hjælp. I fremtiden vil min far sandsynligvis nødt til at ansætte nogen for at hjælpe, og det vil øge deres leveomkostninger.
 • Verdensøkonomien – Den amerikanske økonomi holder stadig godt, men alt andet sænker ganske lidt. Trumps selskabsskat øgede overskud og stødte på det amerikanske aktiemarked. Ting er stadig gode her, men hvor længe kan det vare?
 • Midlife – For nylig blev jeg 45. Jeg er glad med hvor jeg er i livet, og jeg vil gerne blive her. Jeg vil ikke længere tage unødvendige risici. Flere penge vil ikke ændre vores liv, men færre penge ville gøre det meget mere stressende. Vi er nu indstillet på vores måder.

Alle disse tilføjede. Jeg er en mere konservativ investor i dag end blot 2 år siden. Jeg skal justere vores aktivfordeling i overensstemmelse hermed. Lad mig nu dele min investeringsoplevelse med dig.

Dot Com Bubble

Jeg begyndte at investere på aktiemarkedet i 1996, lige efter at jeg startede min ingeniør karriere. Det tog mig et par år at maksimere mit 401k og Roth IRA bidrag. Derefter begyndte jeg at investere i en skattepligtig konto. Dot com boblen var i fuld gang da. Mange ingeniører blev papir millionærer fra aktieoptioner og tilskud. Jeg var stadig ung, så jeg havde ikke meget investeret på det tidspunkt, sandsynligvis omkring $ 100.000 på boblens højde. Det så ud som et væld af penge, men ikke nu.

Nedgangen i nettoværdien var meget skræmmende, fordi det var første gang, jeg gik gennem et aktiemarkedskrasj som investor. Den store fejl jeg lavede var at investere det meste af min 401k i min arbejdsgivers aktie. Som du kan se fra nedenstående skema, faldt bestanden som en sten i 2000 og gik lige siden siden. (Selvom de har ret godt, efter jeg har afbrudt i 2012. Jeg må have holdt dem tilbage.)

Intel lager

Heldigvis sælger jeg ikke panik som mange investorer. På det tidspunkt var mit job relativt sikkert, så jeg havde råd til at holde fast på mine aktieinvesteringer. Jeg stoppede med at investere i min arbejdsgivers lager og flyttede gradvist min 401k til indeksfonde. I de kommende år fortsatte jeg med at bidrage til min pensionsopsparing, men tilføjede ikke meget til min skattepligtige konto. Vi lægger ekstra penge på vores realkreditlån i stedet for at investere i aktiemarkedet.

Erfaringer efter mit første bjørnemarked

 1. Invester ikke i din arbejdsgivers aktie. Min arbejdsgiver gav mig allerede aktieoptioner, aktiebevillinger, lagerrabat, job, sygesikring og andre fordele. Det var en stor fejl at lægge min 401k i samme lager. Det lægger alle æggene i en kurv, og det bakkede på mig.
 2. Fortsæt med at investere efter at aktiemarkedet har styrt ned. Jeg fortsatte med at bidrage til min 401k og til sidst blev den igen og overgået den tidligere høje. Nogle af mine venner stoppede med at investere i aktiemarkedet, og de fik ikke gavn af opsvinget. Hvis jeg kunne gøre det igen, ville jeg investere i lager i stedet for at betale ekstra på pantet.

Den globale finansielle krise

Den globale finanskrise var en stor hovedpine for alle, men jeg understregede ikke meget. Jeg gik gennem dot com boblen og jeg antog aktiemarkedet ville komme sig på et tidspunkt. I 2007 havde vi begge sikre job og vi kunne vende stormen. Med den antagelse blev vi fordoblet på aktiemarkedet. Vi holdt ved at investere i vores 401k, Roth IRA, og skattepligtige konto. Vores nettoformue faldt 25% om 10 måneder, men vi fortsatte med at skubbe hver ekstra dollar, vi havde på aktiemarkedet.

Selvfølgelig håndterede vi det ikke perfekt. Vi lavede en stor fejl og købte vores lejlighed på højden af ​​boligboblen. Jeg sætter det på markedet snart, og vi har held til at tjene penge. Det ville have været meget billigere at købe, efter at boligboblen dukkede op. Der var kort salg og afskærmninger overalt. Faktisk købte vi 2 investeringsejendomme, når værdien var rimelig. Jeg regnede med, at vi havde gennemsnittet ned og det fungerede. Disse egenskaber skal generere en nifty fortjeneste.

RB40 nettoværdi historie

Flere erfaringer

 1. Køb når der er blod i gaden. Krisen i finanskrisen var dårlig, men min erfaring fra dot com-boblen fortalte mig at fortsætte med at investere. At købe ejendomme efter boligkraschen var også et godt træk. Denne strategi fungerede og vores nettoværdi firedoblet siden lavpunktet i 2008.
 2. God stabil indkomst gav mig selvtillid til at vende volatiliteten. Jeg tabte ingen søvn i den globale finanskrise. Vores job var sikkert, så vi følte os trygge.
 3. Jeg ønskede, at vi havde flere penge til at investere i løbet af finanskrisen. Vores aktivfordeling var 100% aktier i denne periode. Det ville have været bedre, hvis vi havde noget obligation og kontanter. Vores portefølje ville ikke være faldet så meget, og vi ville være i stand til at købe flere aktier under nedgangen.

2018 mini-crash

Hvordan har du håndteret minikraschen sidste jul? Jeg var optaget i Thailand, så jeg ikke kunne betale meget opmærksomhed på aktiemarkedet. Lejlighedsvis kontrollerede jeg aktiemarkedet og det fortsatte med at falde. Jeg må indrømme, at jeg blev nervøs. Heldigvis var det svært at lave ændringer fra Thailand, så jeg forlod vores investering for det meste. Jeg solgte et par lagre for at reducere vores skatteregning, men det var det. Denne dråbe fik mig til at indse, at jeg skal revurdere min risikotolerance.

S & P500 mini crash

Heldigvis er aktiemarkedet kommet godt tilbage siden da. Når jeg kom tilbage til USA, ventede jeg på en mulighed for at reducere vores eksponering over for aktiemarkedet. I slutningen af ​​januar regnede jeg med, at vores portefølje var godt nok og flyttet en del af vores aktieinvesteringer til pengemarkedsfonden. Vores portefølje vil underperformere S & P 500, hvis aktiemarkedet fortsætter med at stige, men jeg har det fint med det i år. Vi vil revurdere situationen igen næste år og se, hvor vi er i livet. Forhåbentlig vil vores økonomi være lidt mere stabil og måske har jeg en højere risikotolerance igen.

Er din risikotolerance for høj?

Har du nøje kigget på din risikotolerance på det seneste? Hvis det har været et stykke tid, kan din risikotolerance være lidt høj. Din kapitalfordeling og investeringsstrategi er afledt af risikotolerance, så det er vigtigt at få det rigtigt. Her er nogle grunde til, at risikotolerance kan ændre sig.

 • Alder– Jeg ved ikke om dig, men jeg bliver mere konservativ, da jeg bliver ældre. Når du er ung, har du meget tid til at komme sig fra et tab. Ved 45 år har jeg ikke råd til at snuble for hårdt.
 • Indkomststabilitet– Vores indkomst er ikke stabil mere. Min blogindkomst var fantastisk i 2018, men det ser ikke godt ud i år. I øjeblikket kan vi støtte vores livsstil uden at trække vores investeringsportefølje ned, men det vil ændre sig, efter at fru RB40 går på pension. Vi har brug for noget puffer i form af kontanter og obligationer, så vi behøver ikke at sælge aktier på det værre tidspunkt.
 • Investeringserfaring– Jeg har været igennem to store markedskrascher og kom ud forude. Dette giver mig selvtillid til at undgå paniksalg. Vi sælger kun, hvis vi har brug for pengene.
 • Livet ændres – pensionering, børn osv.
 • Investeringshorisont– Vi skal sandsynligvis sælge nogle investeringer for at hjælpe med at finansiere vores barns universitetsuddannelse, men han er kun otte år gammel. Der er masser af tid til at komme sig fra markedsvolatiliteten. Når vores barn er i gymnasiet, skal vi være mere konservative med hans universitetsfond.

Jeg formoder, at mange investorer tror, ​​at de har en høj risiko tolerance efter et sådant langt tyr marked. Det er nemt at holde investeringer, når aktiemarkedet går op, men kan du gøre det, når markedet går ned? Du ved ikke, hvordan du reagerer, medmindre du har gået igennem et hårdt bjørnemarked.

Vurder din risikotolerance

Heldigvis behøver du ikke finde ud af alt selv. Hvis du har brug for hjælp, kan du ansætte en god finansiel rådgiver eller søge hjælp fra velrenommerede virksomheder på internettet. Vanguard har et meget nyttigt investor spørgeskema. Tjek det ud, hvis du har brug for hjælp til din aktivfordeling. Der er også andre nyttige websteder. Du kan se dem i dette indlæg – Sådan beregnes din aktivfordeling.

Jeg gik gennem Vanguards spørgeskema og anbefalede 60% aktier og 40% obligationer for os. Jeg gik lidt overbord i slutningen af ​​januar, og vores obligations- og kontantfordeling er nu 48%. Det er for højt. Jeg vil forsøge at nudge den ned til 40% inden udgangen af ​​2019. Også, vi bør have en vis kontant infusion fra at sælge vores ejendomme. Jeg skal investere det i fast ejendom crowdfunding og udbytte aktier. Det tager dog lidt tid at udføre.

Hvornår var sidste gang du tog et godt kig på din risikotolerance? Kan du fortsætte med at investere gennem et markedskrasj og efterfølgende bjørnemarked?

* Hvis du har brug for hjælp til at holde styr på dine investeringer, Prøv at bruge Personal Capital til at hjælpe med at administrere dine investeringskonti. Det er meget nemt at kontrollere din investering, og jeg logger ind næsten hver dag. Tjek dem ud, hvis du ikke har en konto endnu.

Aktetildeling Personlig kapital

Afsløring: Vi kan modtage et henvisning gebyr, hvis du tilmelder dig en tjeneste via linket ovenfor.

Følgende to faner ændrer indhold nedenfor.

Joe startede Pensionere med 40 i 2010 for at finde ud af, hvordan man går i pension tidligt. Han brugte 16 år på at arbejde med computerdesign og nød det tekniske arbejde enormt. Men han kunne ikke miste virksomhedens BS.

Joe forlod sin ingeniør karriere bag at blive en hjemme-hjemme-far / blogger på 38. I dag blogger han om økonomisk uafhængighed, førtidspensionering, investering og leve en sparsom livsstil. Se, hvordan han genererer passiv indkomst her.

Joe anbefaler stærkt Personal Capital for DIY investorer. Han logger på Personal Capital næsten dagligt for at kontrollere hans pengestrømme og nettoværdien. De har mange nyttige værktøjer, der kan hjælpe DIY investorer med at analysere deres portefølje og planlægge for pensionering.