Indre Coaching – Hvordan en ny race af Business Coach går dybere end nogensinde


Traditionel forretningscoaching fokuserer på forretningsmekanik: salg, marketing, logistik, økonomi og ledelse samt alle de operationelle aktiviteter, som en moderne virksomhed skal udføre.

Men i de sidste par år har man set stigningen af ​​en ny slags træner, der afviser eller i det mindste overser mange af de ortodokse tilgange til mainstream coaching, idet man erfarer at blive coachet til nyt territorium.

Chris Pearse er en sådan coach, der med succes har svejset sine årtier med ledende lederoplevelse inden for ingeniørbranchen med en fascination for lederskabsadfærd og hvad der ligger bag den.

Ignacio Perez: Hvad markerede dit gennembrud fra ingeniør til træner?

Chris Pearse: Det var erkendelsen, at hvad gjorde mig til en god ingeniør kunne hæmme mig som leder. Et godt konstrueret produkt er pålideligt, forudsigeligt og effektivt – i modsætning til mennesker. Så jeg udviklede meget hurtigt en forståelse for, hvorfor dette er og hvordan man træner dem. Han kalder disse adfærdsmæssige drivere indre dynamik, og han arbejder sammen med dem, snarere end forretningens ydre mekanik.
Perez: Er dette ikke lige tilføjet psykologi?

Pearse: Måske – jeg er ikke en psykolog – men al udforskning af tankegang, trossystemer, formål og motivation, som jeg gør, skal være i forbindelse med at drive en virksomhed, hvilket professionelle psykologer måske ikke har erfaring med.

Perez: Så er det terapi da?

Pearse: Nej – Jeg ønsker ikke at helbrede folk, selvom hvad jeg gør kan være terapeutisk. Nogle gange vil en kunde nævne deres barndom. Det er fint, men mit fokus er på at klarlægge klientens opfattelse af deres nuværende indre verden og opbygge en fremtid fra det – ikke forsøger at rette fortiden.

Perez: Hvem træner du?

Pearse: Jeg foretrækker at træne ledere simpelthen fordi da jeg kan påvirke både mine klienter og deres folk. Jeg finder, at adfærdsmæssige skift er virale – når en leder ser lyset, bemærker andre forandringen og følger den. Dette arbejde gælder for alle sektorer.

Perez: Hvad ligger bag denne stil med coaching?

Pearse: For at gå dybt, bruger jeg nysgerrig non-judgment. Der er ingen metode eller struktur, der styrer processen – bare klienten, og mit behov for at forstå. Når jeg lytter omhyggeligt uden forudforudsigelser eller skal løses, tager jeg imod modsætninger, tvetydigheder og uoverensstemmelser, der fører os til betydelige gennembrud i forståelsen.

Perez: Så hvordan måler du din indvirkning på klientens ydeevne?

Pearse: For at være ærlig, gør jeg det ikke. Men klienter er hurtige at fortælle mig, når de har oplevet et skift i deres opfattelse af verden omkring dem og deres følelser over for det – det sker ofte.

Perez: Hvordan kan du forbedre ydeevnen, hvis du ikke arbejder på det?

Pearse: Performance er et resultat, en effekt – jeg fokuserer på årsager. Når vi virker ud af vane og en levetid på risikable overbevisninger og tankegang, er virkeligheden, at vi ikke har mange valg tilbage. Når folk har reel valgfrihed, kan deres præstationer kun forbedres.

Perez: Så hvordan adskiller du dig selv fra andre træner?

Pearse: Mange trænere arbejder for at erstatte en tankegang med en anden – en bedre, normalt deres! For mig er det bare uddannelse. Hvad jeg gør er at give klienten en mulighed for at se ud over tankegang – uden at tænke. Tænkning er meget overvurderet og bag mange psykiske problemer.

Perez: Hvordan kommer du ud over tænkning da?

Pearse: Alle mine klienter lærer at etablere en praksis med meditation, som efterhånden har praktiseret i over 30 år, er det mest kraftfulde middel til personlig udvikling, som jeg kender. Dens indvirkning er grænsemirakuløs. Det er den bedste måde at slappe af på vores identifikation med tænkning.

Perez: Hvilke modeller af det menneskelige sind bruger du?

Pearse: Jeg tegner på græske, kinesiske og indiske sekulære modeller. Plus nogle af de nye neurovidenskab. Men nøglen er for klienten at opleve og observere deres subjektive sind, ikke blive ramt af den objektive hjerne. Det er bare mere tænkning.

Perez: Hvilke resultater får du?

Pearse: Mine kunder ender som arkitekter af deres erfaring, ikke ofre. Mange har en gradvis opvågning af nye perspektiver i løbet af programmet. Nogle har stærke epiphanies og realizations. Alle er i stand til at gøre bevidste, målbevidste valg og enten henvende sig til deres situation med fornyet positivitet og energi eller ændre det. I begge tilfælde er deres handlinger tilpasset deres innerste ønsker, så de kan opnå det, de virkelig vil have og være glade og opfyldt i processen.

Samtalen er blevet redigeret og kondenseret for klarhed.