The Best Fantasy Novel om Crows du nogensinde vil læse


John Crowley er en stærk forfatter kendt for sin roman Little, Big en af ​​de mest beundrede fantasier i de sidste par årtier. Hans seneste roman, Ka: Dar Oakley i ruinerne af Ymr er den magiske fortælling om en krage, der finder sig reinkarneret gennem tiden. Crowley har været fascineret af krager siden barndommen, da han først lærte om deres uhyggelige intelligens.

"Crows kan fortælle forskellen mellem en mand, der bærer en skovl over hans skulder og en mand, der bærer en pistol", siger Crowley i episode 283 af Geeks Guide til Galaxy podcast. "De ved at holde sig væk fra den ene, og den anden kan ikke skade dem. Jeg troede det var temmelig bemærkelsesværdigt. "

Men da det var på tide at udgive Ka opdagede han, at ikke alle deler sin fascination med de finere detaljer om kråkeliv, herunder hans tidligere redaktør.

"Hun sagde," Det skal være om krager? "" Siger han. "Crow sex?" Og jeg sagde, "Ja," og hun lavede dette 'Ewww' ansigt, og jeg vidste da, at jeg sandsynligvis ikke havde et salg der. "

Heldigvis fandt bogen et hjem på Saga , en fantasi og science fiction aftryk af Simon & Schuster. Crowleys sidste par romaner har været mindre åbenlyst overnaturlige end hans tidligere arbejde, men Ka repræsenterer hans triumferende tilbagevenden til fantasygenren. "Det er en del af grunden til, at det var så sjovt at skrive," siger han, "fordi jeg vidste, at jeg skrev en fantasy roman, og jeg kunne skrive noget, og jeg var ubegrænset af andet end min egen fantasi."

Han håber at Ka vil finde vej i de mange fantasy læsere, der elskede Little, Big .

"Jeg vidste, at hvis jeg ville skrive en bog, der ville appellere til dem på en eller anden måde, at jeg nok ville få en læsere til denne bog, "siger Crowley. "Og det gjorde jeg. Så planen arbejder hidtil. "

Lyt til det komplette interview med John Crowley i episode 283 af Geeks Guide til Galaksen (ovenfor). Og se nogle højdepunkter fra diskussionen nedenfor.

 John Crowley

John Crowley på crow intelligence:

"Der er krager i. Det kan være Japan , Jeg er ikke sikker på, hvor det er – men de kan lide at spise en bestemt slags møtrik, der har en hård skal. Disse nødder træer langs gaden, og møtrikkerne falder på jorden. Så krågen henter en møtrik, tager den til midten af ​​vejen, sætter den ned og rushes tilbage ud af vejen og venter på, at en bil kører over møtrikken, og så går han ud og spiser kødet. Men det er risikabelt, fordi han kunne komme over, mens han sidder der og spiser det. … [The crows] kan se dette røde lys ned ad vejen, så når lyset bliver rødt, skynder de ud og sætter møtrikken ned. Når lyset bliver grønt, kører bilen over møtrikken, så venter de, indtil lyset bliver rød igen, så de ved, at det er sikkert at gå ud og spise møtrikken. "

John Crowley om økonomi:

"De sovjetiske teknologifolk – folk der arbejdede i datastyring og digitale ting og computere i 70'erne – var på udkig efter at finde ud af, hvordan man kører en kommandoøkonomi med dataoplysninger. Planerne blev klarere og klarere, men samfundet var selvfølgelig i desperat besvær på 70'erne, og i sidste ende undertrykte ledelsen det, sagde nej, vi vil ikke gå på den måde, vi skal gå gamle måde med alle de papirbundne bøger fyldt med håndskrevne notater om hvor meget brød og hvor meget stål og hvor meget svinekød er der og alt det. Og det var slutningen. Denne beslutning betød, at det hele var over for Sovjetunionen, fordi kommandoøkonomien ikke fungerede, og det ville arbejde mindre og mindre godt, indtil det var konkurs. "

John Crowley om kommerciel succes: ]

"Jeg tror, ​​at din natur som forfatter er fast, og du kan faktisk ikke ændre den. Du tænker på dig selv, når du er en ung forfatter: "Nå, jeg kan skrive, jeg ved hvordan man konstruerer afsnit, jeg ved hvordan man laver gode sætninger, jeg ved hvordan man fortæller historier, jeg burde skrive noget som Dan Brown '- eller noget som helst, tjene masser af penge. Faktisk kan du ikke. Du kan prøve, men din natur skal forhindre dig i at gøre det. Du skal være Dan Brown for at kunne skrive sådan, eller du skal være som Dan Brown. … Alt jeg kunne gøre er nok en parodi. Du skal have oprigtighed til at skrive disse ting, og hvis du ikke har oprigtighed, kan ingen lide det, uanset hvor svært du prøver. De kan fortælle. "

John Crowley på fantasy fans:

" Hver gang imellem ville folk komme op til mig og sige: "Åh, jeg er så glad for at møde dig. Du er en af ​​mine to foretrukne forfattere. 'Og jeg lærte over tid ikke at spørge, hvem den anden var. Men det lærte mig noget, hvilket er de virkelige dybe fans af fantasy og science fiction søger i bøger og historier er noget, der ikke behøver at være særligt velskrevet eller skrevet med fantasifuld brug af retorik og sprog, det skal bare indeholde disse elementer, som de leder efter. For at være middelmådig om det – det er lidt uegnet – det er som en alkoholiker, der kommer til at få det samme spark ud af en billig flaske vodka som en Chateau Lafite '49. Det er det, han får, og de andre kvaliteter er fine, men ikke nødvendige. Hvad der virkelig er nødvendigt er den spænding, de kommer fra, "Dette er min slags bog, det er min slags ting. Dette er et rige, jeg kan miste mig i. '"

Gå tilbage til toppen. Spring til: Start af artiklen.