Vi kørte en $ 250.000 Lamborghini Urus SUV for at se, om løbet af Car of the Year i 2019 var lig med hype – her er dommen


Så hvad er dommen i forbindelse med dette nummer af årets bil fra årets bil?

Lamborghini Urus

Hollis Johnson / Business Insider


Vi lavede en "Rigtige anmeldelser" -episode på Urus for at se, hvordan verdens første "supersportsværktøj" (SSUV) klarede sig i nogle virkelige situationer, og du kan se her for at se, hvordan det gjorde (spoiler alert: det levede op til dens fakturering, selvom min 9-årige var en hård kritiker).

Resultatet er, at Urus i det hele taget er en Lamborghini og en værdig, første SSUV. Da det viste sig, kom jeg i det mindste til at prøve, hvordan dens 40/60 trækkraftfordeling på baghjulet tilpasser sig elendigt vejr, og det tilpasser sig storslået. Jeg kørte Urus ind og ud af Manhattan i en sjusket sne-og-is storm, og mens jeg var i en Huracan var jeg måske ekstremt nervøs, i Urus havde jeg kommandoen. Jeg kan kun forestille mig, hvordan denne ting er på grusveje.

Under mere godartede forhold er Urus voldsom. Den har rigelige hestekræfter og rigeligt drejningsmoment på vandhanen i ethvert gear, og selvom du ikke sprænger dig mod den lovlige hastighedsgrænse – test af 0-60 km / t på 3,5 sekunder eller smager tophastigheden til 190 km / h – kan du altid gøre den Lambo-ting, der gør brug af skovlskifterne og den manuelle tilstand, vrider uhellige motorhyl og vink fra V8, mens du arbejder med dette to-ton udyr ved svage hastigheder.

Hvad det virkelig gør, gør de fleste andre SUV'er ikke, er det at inspirere til hjørner. Jeg havde ingen betænkeligheder ved at dykke ned i en kurve og tænde ud, da ophæng og styring lænede sig ind og gashåndtaget lod mig svæve mellem bremsning og acceleration.

Vi har kørt sportslige SUVS-masser hos Business Insider, men Urus er i en ny kategori. Det er over-the-top-design, der annoncerer Lamborghini-ness, og selvom køredynamikken ikke er Huracán-y eller Aventadorish, er de temmelig uhyggelige. Hvis det ikke havde været for den hævede kørestilling og de noget mere luksuriøse sæder, havde jeg måske tænkt på visse øjeblikke, at jeg var i en af ​​disse biler.

De tre kasser med fladpakkede møbler i lastrummet – såvel som en passager i bagsæderne – var en påmindelse om, at jeg ikke var det.

Så hvad er i sidste ende pointen med Urus?

Det skal være Lambo, men det skal også sælges til folk, der ikke bruger så meget til en superbil eller hyperbil. Eller måske gør de det og vil bare have en anden Lambo i indkørslen. Ja, jeg ved, det er lidt latterligt. Men det er derfor, Urus findes.

Og jeg er for den ene glad for, at det gør det.

Tillykke til Lamborghini for at have gjort det umulige – det er grunden til, at Urus er en årgangs bil til årets bil.